Thuiszorg dementie 2017-12-04T10:43:40+00:00

Thuiszorg dementie

Ondersteuning en begeleiding bij de dagelijkse rituelen, het ondernemen van activiteiten, het ontlasten van de mantelzorger, kortom de noodzakelijke zorg om thuis te kunnen blijven wonen met dementie. Met behulp van een casemanager worden uw wensen ingepast in uw situatie en zorgen wij voor de juiste zorg bij u thuis. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen u en de medewerker en dat u altijd dezelfde gezichten ziet zodat er een vertrouwensband ontstaat.

Het kenmerk van al onze services is, dat wij deze uitvoeren met deskundigheid en persoonlijke aandacht voor u. Maar wij blijven gast in uw vertrouwde omgeving.

5 Redenen om voor STERCK te kiezen
√  Uw wens bepaalt ons aanbod
√  Kleine zorgteams; u ziet altijd dezelfde vertrouwde gezichten
√  Zorg op het tijdstip dat u het wenst
√  Persoonlijke en kwalitatief goede zorg
√  Advies en ondersteuning bij alle wetten, regels en financiële aanvragen

Wat kost uw zorg bij STERCK

Het tarief voor de zorg is afhankelijk van de situatie en de benodigde zorg bij u thuis. Dit varieert van € 26,95 per uur tot € 39,95 per uur. Zorg van STERCK begint daarom altijd met een (kosteloos) intake gesprek waarbij uw wensen, zorgbehoeften, indicatie en de wetten besproken worden.

Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)
Het is mogelijk om begeleiding aan te vragen vanuit de WMO. Nadat er een indicatiegesprek heeft plaatsgevonden bepaalt de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekent. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Wet langdurige zorg (WLZ)
Indien er sprake is van langdurige zorg (langer dan drie maanden) of een chronische ziekte zal er een indicatie komen vanuit de wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (dit traject duurt 4-6 weken) en hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Particuliere zorg
Wanneer u geen indicatie vanuit de WLZ heeft of meer zorg dan de geïndiceerde uren wilt ontvangen, kunt u de comfort services particulier afnemen. U betaald dan het volledige uurtarief. U kunt deze kosten wel opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug.

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Vrijblijvende afspraak

Cliënt aan het woord…

“Mijn vader is sinds een aantal jaar bekend met de diagnose dementie. Voor hem, voor mijn moeder en ook voor ons als kinderen veranderde er veel. Mijn vader heeft altijd de wens gehad thuis te blijven wonen en wij steunen hem daarin. Dankzij onze casemanager krijgen we ondersteuning bij alle wetten en regels en krijgt mijn vader de juiste zorg waardoor het mogelijk is om in zijn eigen huis te blijven wonen. Een team met vaste medewerkers komen dagelijks langs. Op de momenten dat zij langs komen heeft mijn moeder tijd voor zichzelf. Mijn vader is vertrouwd geraakt met de medewerkers en het is ons veel waard dat we hem zien genieten van kleine dingen. Al is hij dit snel daarna helaas weer vergeten…”