Nachtzorg 2017-12-04T10:40:04+00:00

Nachtzorg

Het is voor velen de wens om thuis in hun eigen omgeving te blijven wonen. Soms is dit echter lastig wanneer u ’s nachts ondersteuning nodig heeft om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Het is mogelijk om gedurende de nacht een zorgverlener bij u in huis te hebben die afhankelijk van de situatie de hele nacht wakker is (waaknacht) of gewekt kan worden wanneer dit nodig is (slaapnacht). STERCK heeft medewerkers die veel ervaring hebben met nachtzorg bij ouderen.

We vinden het belangrijk dat u weet wie er bij u thuis komt en dat er een klik is met de medewerkers. Om dit vertrouwde gevoel bij u thuis te waarborgen, werken wij met kleine, vaste teams. Deze teams worden geselecteerd met als belangrijkste aandachtspunten veiligheid en vertrouwen.

5 Redenen om voor STERCK te kiezen
√  Uw wens bepaalt ons aanbod
√  Kleine zorgteams; u ziet altijd dezelfde vertrouwde gezichten
√  Zorg op het tijdstip dat u het wenst
√  Persoonlijke en kwalitatief goede zorg
√  Advies en ondersteuning bij alle wetten, regels en financiële aanvragen

Wat kost uw zorg bij STERCK

Het tarief voor nachtzorg hangt af van de zorg die nodig is, of de zorgverlener wakker moet blijven of gewekt kan worden en de duur van de zorg. Het tarief varieert van €106.- tot €399,- per nacht. Het bedrag dat u van dit tarief zelf betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Zorg van STERCK begint daarom altijd met een intake gesprek waarbij uw wensen, behoeften, indicatie en de wetten besproken worden.

Zorgverzekeringswet (ZVW)
Bij tijdelijke zorg of indien er sprake is van een revalidatietraject wordt door de verpleegkundige van STERCK een indicatie gesteld vanuit de zorgverzekeringswet. Het bedrag dat wordt vergoed door de verzekering is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polisvoorwaarden. U betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.

Wet langdurige zorg (WLZ)
Indien er sprake is van langdurige zorg (langer dan drie maanden) of een chronische ziekte zal er een indicatie komen vanuit de wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (dit traject duurt 4-6 weken) en hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De zorg kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Particuliere zorg
Wanneer u geen indicatie heeft of meer zorg dan de geïndiceerde uren wilt ontvangen, kunt u de verzorging particulier afnemen. U betaald dan het volledige uurtarief.
U kunt deze kosten wel opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug.

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Vrijblijvende afspraak

Cliënt aan het woord…

“Door een valpartij in de nacht op weg naar het toilet moest ik worden opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken heup. Ik voelde mij bij ontslag niet zeker genoeg om alleen naar huis te gaan. Mijn kinderen hebben nachtzorg bij STERCK geregeld en sindsdien is er iedere nacht iemand bij mij in huis die ik kan wekken wanneer ik ze nodig heb. Ze helpen me klaar te maken voor de nacht en in de ochtend wordt ik ondersteund met het douchen en aankleden. Heel fijn om gewoon in mijn eigen bed te slapen met een veilig gevoel!”