Mantelzorgondersteuning 2017-12-04T10:38:54+00:00

Mantelzorg­ondersteuning

Mantelzorger zijn is zwaar en is niet altijd 24 uur per dag 7 dagen per week haalbaar. Ondersteuning bij de kleine dingen die het leven zoveel makkelijker maken is dan misschien net wat u nodig heeft. Vanaf een uur per week kunnen we u ondersteunen bij de boodschappen en allerhande klusjes in en om uw huis. We kunnen voor u koken of mee naar het ziekenhuis voor een afspraak met de specialist. Zo heeft u als mantelzorger ook even tijd voor u zelf.

Het kenmerk van al onze services is, dat wij deze uitvoeren met deskundigheid en persoonlijke aandacht voor u. Maar wij blijven gast in uw vertrouwde omgeving. De kracht van STERCK is dat wij zowel services als zorg verlenen, steeds door dezelfde vertrouwde gezichten.

5 Redenen om voor STERCK te kiezen
√  Uw wens bepaalt ons aanbod
√  Kleine zorgteams; u ziet altijd dezelfde vertrouwde gezichten
√  Zorg op het tijdstip dat u het wenst
√  Persoonlijke en kwalitatief goede zorg
√  Advies en ondersteuning bij alle wetten, regels en financiële aanvragen

Wat kost uw zorg bij STERCK

Het tarief voor comfort services is €26,95 per uur. De ondersteuning begint altijd met een intake gesprek waarbij uw wensen en behoeften besproken worden.

Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)
Het is mogelijk om begeleiding aan te vragen vanuit de WMO. Nadat er een indicatiegesprek heeft plaatsgevonden bepaalt de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekent. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Wet langdurige zorg (WLZ)
Indien er sprake is van langdurige zorg (langer dan drie maanden) of een chronische ziekte zal er een indicatie komen vanuit de wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (dit traject duurt 4-6 weken) en hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Particuliere zorg
Wanneer u geen indicatie vanuit de WLZ heeft of meer zorg dan de geïndiceerde uren wilt ontvangen, kunt u de comfort services particulier afnemen. U betaald dan het volledige uurtarief. U kunt deze kosten wel opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug.

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Vrijblijvende afspraak

Mantelzorger aan het woord…

“Oma woont nog helemaal zelfstandig en tot op heden ging dit best goed. Sinds mijn moeder vorig jaar is overleden en er steeds meer mensen in oma’s netwerk wegvallen, merk ik dat zij meer ondersteuning nodig heeft bij de dagelijkse dingen; de juiste boodschappen in huis halen, maaltijdbereiding, het huishouden, de was en ook de kleine technische klusjes in huis (met de telefoon, de tv etc). Vanaf het moment dat ik STERCK heb gevraagd om te ondersteunen komt er om de dag een vaste medewerker bij oma thuis. Ik kan met een goed gevoel een dagje thuis bij mijn gezin blijven, in de wetenschap dat er altijd een vertrouwd gezicht bij haar is.”